Oud tegelwerk laten verwijderen van wanden en/of vloeren?

Wilt u graag huidige tegels in uw woning verwijderen van wand en/of vloer omdat het tegelwerk vernieuwd wordt? Om de nieuwe mooie tegels te kunnen plaatsen dient eerst het oude tegelwerk verwijdert te worden. Het komt namelijk wel eens voor dat het niet mogelijk is om over het oude tegelwerk heen te plakken. In deze situatie is het dan ook nodig om het huidige tegelwerk te verwijderen van wanden en/of vloeren. 

Sloopwerkzaamheden uitvoeren voor uw tegelproject?

Vraag naar de mogelijkheden

Huidig tegelwerk bekijken

Is het tegelwerk in de specie gezet of zijn deze verlijmd? Tegenwoordig worden tegels altijd verlijmd. In de jaren 65 en 80 was dit anders, toen werden de tegels namelijk vrijwel altijd in de specie gezet. Met deze manier van tegelzetten zit de specie aan de muur en vloer vast maar ook aan de tegel. 

Is het huidige tegelwerk in de specie gezet? Dan komt er flink wat wat fysieke kracht bij kijken om het tegelwerk te verwijderen. Dit gaat makkelijker met wat zwaarder gereedschap, met bijvoorbeeld een Kango (breekhamer) met een platte scherpe beitel. Houdt er rekening mee dat dit een behoorlijke klus is.